Ismerje meg az Ulster legújabb kollekcióját, a BOHO-t!

Boho


Bohókás, vad és vidám: az Ulster új kollekciójában mindenki megtalálhatja a számára leginkább megfelelő és hangulatú szőnyeg stílust. 

 

Egyszerre vagány, mégis dekoratív: ezt garantálja az Ulster legújabb kollekciója, a BOHO. Legyen szó virág, csíkos vagy kockás mintáról, az Ulster új kollekciója vidám, mégis elegáns összhatást nyújt bármilyen helyiségnek. 

Bátran választható apartmanokba, éttermekbe vagy hotelekbe, ahol fontos a puha felület, az anyag kellemessége. Mivel igen rugalmas, puha szőnyegről van szó, megfelelő választás a hálószobába, de akár a nappaliba is.


Az Ulster BOHO kollekcióját a vintage stílus ihlette, az őszi szüretet idéző játékos és kedves minták pedig igazi retro hangulatba öltöztetik a belső tereket.  A szőnyegek 80/20 arányban gyapjúból készülnek. A gyönyörű minták pazar látványát a klasszikus színek harmóniája jellemzi, ezért bármelyik otthonba bátran választhatók.


Részletek és forrás: 

Boho

Találkozzon velünk a S/ALON BUDAPESTen!

Idén is megrendezésre kerül a S/ALON BUDAPEST lakástrend kiállítás: minden eddiginél nagyobb hangsúlyt fektetve arra, hogy összekovácsolják a hazai design lakberendezéssel foglalkozó cégeket és magánszemélyeket. Természetesen velünk is találkozhat e neves rendezvény alkalmával!

Uniket stand a S/alon Budapest 2019 lakástrend kiállításon

A S/ALON BUDAPEST kiállítás célja, hogy méltó platformot biztosítsanak a hazai design és lakberendezési piac szereplőinek. Egy olyan kiállítás, ahol a kiállító partnerek közösen hozhatnak létre valamit, ami túlmutat a megszokott kifejezésformákon és a hagyományos standos megjelenéseken. 

Kiemelt figyelmet kap a több évszázados design örökség értékeinek és történeteinek a feltárása, emellett a jövő tervezői generációjának a felkutatása és az inspirálása is. A gyártói és kiállítói megjelenések mellett a rendezvény egyéni tervezőknek szintén vissza nem térő lehetőséget biztosít a bemutatkozásra. 

Vorwerk szőnyeg minták

Számtalan design és enteriőr márkát képviselve nagy örömünkre szolgál, hogy idén is részt veszünk a kiállításon, ahol új ötletek, projektek, valamint különböző erőforrási lehetőségek ismerhetők meg a tervezői közösség és a hazai közönség inspirálása és támogatása céljából.

A kiállítás során testközelből ismerkedhet meg a Vorwerk különleges és egyedi szőnyegeivel, de kérdezhet tőlünk az Anker, az Infloor, az Ulster és a Danfloor szőnyeggyárakról, emellett a vinil burkolatokat gyártó BOLON és TFD termékeiről is. Az általunk képviselt márkák mindegyikének kiemelt fontosságú a környezetvédelem, a fenntarthatóság és a zöld szemléletmód, mely mára már a jövő lakástrendjeinek alapjává válik. 

A kivitelezés tekintetében sem az egyedi megoldások, sem pedig a lépcsőszőnyegek elkészítése nem jelent számunkra problémát, hiszen utóbbira saját szabadalmi mintaoltalommal is rendelkezünk, melyről a rendezvénysorozat során bővebben is tájékozódhat.

Részletek és forrás: 
https://www.salonbudapest.hu/

Ismét itt egy nagy dobás a Bolon-tól: megjelent a Bolon R!

Ismerje meg a Bolon legújabb fejlesztését, a Bolon-R-t: a népszerű Bolon szövött vinyl designburkolatai már darabszőnyeg változatban is elérhetőek, ezzel szinte végtelen lehetőséget kínálva a tervezőknek és a felhasználóknak. De hogy választásával milyen új dimenziókat tárhatunk fel? Kiderül a cikkünkből!

bolon1

A Bolon R-rel a kreativitás egyszerűen határtalanná válik: a Bolon ötvözve sokoldalú padlóburkolatainak és szőnyegeinek előnyeit, most végtelen lehetőséget kínál megrendelőinek. Minden egyes szőnyeget egyedi igények szerint gyártanak le, így szabadon variálhatók a kívánt méreteknek és elvárásoknak megfelelően. Minden termék az eredeti Bolon by You design szellemében és alapján készül. 

A Bolon R egyik fő előnye a rendkívüli rugalmassága és az újrahasznosított alapanyagok felhasználása.

A lehetőségek szinte végtelenné válnak, ha a színekről, a méretekről vagy a mintákról van szó. A Bolon R szőnyegek nyolc egyedi tervezésű, kötött díszítéssel rendelkeznek. Játsszon szabadon a színekkel, a mintákkal és a méretekkel, hogy melegséget és karakterességet adjon különböző tereinek. A Bolon R szőnyegek karbantartása miatt sem kell aggódni, ugyanis főként kereskedelmi használatra tervezték őket, és éppen ezért roppant könnyen és gyorsan tisztíthatók.

bolon2

A Bolon R kellemes és kifinomult designjával hozzájárul a hangulatosabb és hívogatóbb légkör kialakításához. Használhatók akár terület elválasztóként, hogy a nagyobb szobák felosztottá váljanak, vagy pedig bátran alkalmazhatók konferenciatermek és társalgók kialakításához is.

bolon3

A korlátlan tervezési lehetőségeinek köszönhetően a Bolon R kiváló választás üzletek, butikok és bemutatótermek számára.

A modern, szövött textúrájával és a praktikus kivitelezésével minden helyiségben megállja a helyét. Fontos előnyei között szerepel, hogy részben újrahasznosított anyagokból készítik, ráadásul rendkívül könnyen tisztíthatók, emellett természetesen vízállók. Összességében elmondható, hogy a Bolon R szőnyegek igen tartósak, valamint a hosszú távú fenntarthatóságot képviselik. 

 

Részletek és forrás: 
https://www.bolon.com/en/bolon-r

Népszerű anyagok és textúrák

Milyen anyagokból készülhetnek szőnyegek, melyek a legnépszerűbbek? Milyen mintákat és textúrákat választhatunk? Cikkünkből megismerheti a szőnyeggyártás során leggyakrabban használt anyagokat és mintákat!

 

Anyagok

Gyapjú

A gyapjú az egyik legfontosabb állati eredetű textilipari nyersanyag, jelentősége elsősorban a ruházkodásban és a lakástextíliák (szőnyegek, bútorkárpit-anyagok) körében kiemelkedő. Népszerűsége a kiváló melegtartó képességének, a puhaságának, a rugalmasságának és a kellemes tapintásának köszönhető. Kiváltképp ajánlott a természetes anyagok kedvelőinek. Nyúlékonyságra és rugalmasságra való hajlama miatt gyakran keverik poliészterrel, poliakrillal vagy poliamiddal.

Vinyl

A Vinyl anyaga PVC, ám a linóleumtól sokkal keményebb, esztétikailag és minőségileg pedig kiemelkedőbb. Szerkezete négyrétegű, az alapréteg feladata a stabilitás biztosítása, melyre a fotóréteg kerül, s amely a vinyl burkolat mintázatát adja. Erre teszik a PVC védőréteget, majd egy rugalmas, elasztikus felületi védőréteg teszi megbízhatóvá és sokáig ellenállóvá a felületet.

 
Poliamid

Napjainkban egyre kedveltebb szőnyegpadló anyag a poliamid. A poliamid hőszigetelési képessége az előállítástól függ, a nedvszívása kissé gyenge, emiatt erősen töltődik. A kopásállósága és szakítószilárdsága jó, nagyon rugalmas, kevésbé gyűrődő anyag. Az előállítás típusától függően a szálak a magas fényűtől egészen a mattig, a finomtól pedig a merevig bármilyenek lehetnek.

 
Filc

A filc az egyik legnépszerűbb anyag, mivel rengeteg színben elérhető, ráadásul nagyon könnyű vele dolgozni. Kopásállóságának és strapabírásának köszönhetően ellenáll a nagy igénybevételnek, nem bomlik és hosszú távon jelent megbízható minőséget. A mintázatának csupán a képzelet szabhat határokat.

PVC

PVC, más néven linóleum. A melegburkolatok közé tartozik, vízálló, hőszigetelő, zajelnyelő képessége és magas kopásállósága miatt manapság egyre többen választják. Két legfontosabb tulajdonsága a tartósság és természetesség. Előnye, hogy kizárólag környezetbarát anyagokból készül: lenolajból, fa- és parafa­lisztből, stb., ezzel biztosítva a fenntarthatóságot és a zöld szemléletmódot.

Minták

Egyszínű

Van, amikor az egyszínű a nagyszerű: az egyszerű alapszínek feldobhatják és harmonikussá tehetik a környezetet. Érdemes az egyes szobáknak (konyha, előtér, folyosó, stb.) megfelelően más-más alapszíneket választani. A sötét és világos tónusok váltakozása játékossá és vidámmá teszi a helyiségeket.

Mozaik mintás

A mozaik minták játékosak és örökérvényűek: egyedi hatásának köszönhetően jó választás gyermekszobákba, valamint díszes és látványos termekbe. Olyan „jolly joker” mintázat, amely jól mutat bármilyen környezetben.

Fa

A fa mintázat természethű megjelenést kölcsönöz bármilyen szoba számára. Igen népszerű minta, mivel természetességének köszönhetően nyugalmat áraszt. Több színben és tónusban elérhető, ezért bármilyen színvilághoz jól illeszkedik.

Márvány

A márvány az előkelőség és a letisztultság jelképe. Nem csoda, hiszen roppant elegánssá és fennköltté képes tenni a környezetet. Népszerű választás ceremónia és dísztermek esetében.

Egyedi minták

Vannak, akik inkább a harsány és dinamikusnak ható mintázat mellett döntenek, de akadnak olyanok is, akik a visszafogott és letisztult mintákat keresik. Elképzeléseinknek megfelelően különböző minták közül válogathatunk. Az egyedi minták esetében igen népszerűek a beton, a dombornyomásos fa, valamint a geometriai formák.

Színes lépcsőszőnyeg megoldások a nagyvilágból

Márványos? Csíkos? Esetleg natúr, vagy valamiképpen mégis bohókás? Különböző árnyalatok és enteriőr technikák a nagyvilágból: cikkünkben ezúttal hét különböző stílusú, lenyűgöző és frappáns lépcsőszőnyeg megoldást ismertetünk. 

Amikor eláll a lélegzet: belépünk egy szobába, és megszólít minket a hangulat. Ilyen az, amikor egy (nagyon) jól megválasztott lépcsőszőnyeg tökéletesen illeszkedik a lakás saját, egyedi stílusához és berendezéséhez. Ezek a képek bizony önmagukért beszélnek.

 

1. A geometria mindenekfelett

Mintázat, mintázat és mintázat! Bátran variálhatjuk a különböző geometriai mintákat, legyen szó a padlóról, a tapétáról vagy a szőnyegekről. A lépcsőszőnyeg és a csempe az, amik leginkább megteremtik a geometrikus harmóniát. 

 

 

 2. Fő a természetesség

Ha a természetesebb és letisztultabb formák hívei vagyunk, célszerű a műszál mellett gyapjú anyagból készült szőnyegeket választani. Nem csak puhák, de rendkívül látványosak is!
3. Az elegancia csúcsa

Ez a rendkívül elegáns, halvány rózsaszín lépcsőszőnyeg csak úgy vonzza a tekintetet! Egyszerre sugározza az eleganciát és a vagányságot.

 

4. Merész csíkozás

Van olyan stílus, ami már önmagában is óriási hatást gyakorol az érzékeinkre: mint például ez a merészen csíkozott, lefutó lépcsőszőnyeg is. Jól megválasztott színekkel a harmóniát még tovább lehet fokozni.

 


5. A tökéletes egyensúly

Ha a természet szerelmesei vagyunk, akkor a 100%-ban újrahasznosított anyagokból készült lépcsőszőnyeget egyenesen imádni fogjuk: úgy tettünk valamit a környezetünkért, hogy egyben nem csak letisztulttá teszi a lakást, de lélegzetelállító hatást is kölcsönöz annak.

 

6. A vörös szőnyegen

Ha fel szeretnénk dobni otthonunkat, kezdhetjük a lépcsőszőnyeg kiválasztásával vagy lecserélésével: a vörös színű lépcsőszőnyeg sugárzó energiával tölti meg a tereket.

 

 

7. A régi, jó dolgok

Harmónia és kifinomultság a mindennapokban: a retro hatású, de mégis elegáns lépcsőszőnyegekkel bátran kísérletezhetünk. Szinte bármilyen színnel és anyaggal jól variálhatók.

 

Forrás:
https://www.livingetc.com/spaces/interior-inspiration/stylish-stair-runner-ideas-238200

További cikkeink...