Lépcsőszőnyeg készítés

Az Uniket Bt. 1985-ös alapítása óta, több mint 30 éve gyártja a különböző kivitelű lépcsőszőnyegeket. Legyen szó teljes lépcsőborításról, futószőnyeg jellegű, leszorítórudas megoldásról vagy éppen lépcsővédő szőnyegfoltok készítéséről, szakembereink mindig a legjobb minőség elérésére törekednek a műhelymunka és a helyszíni kivitelezés során egyaránt.

Cégünk saját szabadalmi mintaoltalommal rendelkezik a lépcsőszőnyeg-gyártás terén, így egyedi megoldásainkkal tudjuk kiszolgálni ügyfeleinket. Az elmúlt évtizedek során felhalmozott szakmai tudásunknak és tapasztalatunknak köszönhetően nincs az a lépcső, amely megoldhatatlan kihívást jelentene a számunkra.

 Lépcsőfoltok:

A szabvány lépőcsővédő szőnyegek mérete: kb. 65 cm x 24 cm, 4 cm-es lehajtással. Ezeket a félköríves lépcsőszőnyegeket cérnaszegéssel, belső műanyag élvédővel és kétoldalú ragasztócsíkkal látjuk el, így azt a vevő maga is el fel tudja helyezni a lépcsőre. A szabvány lépcsőszőnyegek 18 darabos garnitúrákban műhelyünkben készen megvásárolhatók, az élvédő és a kétoldalú ragasztó felragasztását követően egy héten belül átvehetők és elvihetők.
A szabvány félköríves lépcsőfoltok mellett egyedi, a lépcső méretéhez, alakjához illő szőnyegeket is készítünk. Ez utóbbira elsősorban a fordulós lépcsők esetén lehet szükség. Az anyag kiválasztását követően az egyedi méretű lépcsőfoltok elkészítéséhez a helyszínen, az érintett lépcsőkről papírsablont készítünk, ami alapján a műhelyünkben a kiválasztott szőnyegből a lépcsővédő foltokat elkészítjük. Ezeket, a szabvány típushoz hasonlóan cérnaszegéssel, belső élvédővel és kétoldalú ragasztószalaggal látjuk el, így ebben az esetben sem szükséges, hogy mi végezzük el a helyszíni installációt.

      

 Futószőnyeg leszorítórudakkal:

Elegánsabb megoldás, ha a dekoratív fa- vagy kőlépcsőre a szőnyeget futószőnyegként helyezzük el, így a rögzítés a lépcsőkre felfúrt leszorítórudakkal történik. Egyes esetekben - a futószőnyeg-hatást megtartva - a szőnyeget darabokban ragasztjuk a lépcsőkre, így stabilabb kivitelt biztosíthatunk. Ebben az esetben is alkalmazhatók leszorítórudak, azonban így csak esztétikai szerepet szolgálnak, tartó funkciójuk nincsen. Cégünk a szőnyegleszorító-rudak széles választékát forgalmazza, az egyes designokat itt tekintheti meg.

    

Teljes lépcsőborítás:

Ha a lépcsőt teljes egészében szőnyeggel burkoljuk, a kevésbé szép, régi, kopott lépcsősor is esztétikailag teljesen megújítható. A teljes szőnyegborítást a lépcsőtől és az igényektől függően ejtett vagy a lépcső vonalát követő lábazattal, illetve lábazat nélkül is elkészíthetjük.

      

Mivel minden lépcső egyedi, ezért a szabvány lépcsőfoltokon kívül minden esetben elengedhetetlen a személyes felmérés, amelyet követően - a körülményeknek és igényeknek megfelelő - árajánlatot állítunk össze. Cégünk a szőnyegeket is biztosítja a lépcsők burkolásához, neves, elsősorban német szőnyeggyártók termékeit forgalmazzuk. A szőnyegeket általában külföldről egyedileg rendeljük be, azonban korlátozott választékban és mennyiségben raktárkészletünkből is ki tudjuk szolgálni vevőinket.